HTML

Szívlenyomatok

Friss topikok

  • mmarianna: @Rácz Nimród: Kedves Nimród! Nagy örömet szereztél kedves szavaiddal, köszönöm szépen! Az illusztr... (2021.12.16. 15:59) Bizonyosság.
  • mmarianna: @Blasi Laci: szia Laci, nagyon köszönöm! Szeretnék arra járni újra, egyéni szervezésben nyilván so... (2018.08.25. 10:27) Érzéki kalandozás az ír végeken
  • mmarianna: Gyöngyi! Nagyon örülök, ha így érzed! És nagyon köszönöm. (2015.08.10. 12:03) Túl az Óperencián... Svájci útinapló 3 tételben. (2.)
  • mmarianna: @ZEva: Nagyon örülök, hogy tetszettek a gondolataim! Köszönöm szépen a megerősítést! És menjünk mi... (2015.01.01. 18:15) Hóhelyzetben

Címkék

Szülinapi üzenet

2017.04.14. 07:12 mmarianna

Ülök a hajnal derengésében a gőzölgő kávéscsészémmel és merengek. Igazából már vártam is ezt a pillanatot, hogy megálljak egy kicsit a küszöbön, az új életév ajtajában, és beengedjem – vagy kiengedjem – a bennem motoszkáló érzéseket.
Gondolatok, emlékek, pillanatok, tervek, kívánságok vibrálnak bennem. Olyan az egész, mint egy számvetés. Vajon jól élek? Jó úton járok? Jók-e a fontosságaim? Tudom-e, honnan jön a derű? És elfogadom-e?  Figyelek-e eléggé az élet ajándékaira? Képes vagyok-e csökkenteni a feleslegességeket? Tudok-e örömöt szerezni magamnak és másoknak? Vajon miből kéne több?
Ugye, milyen nagy kérdések? És vajon ki ad ezekre választ? Vajon onnan jön a válasz? Úgy hiszem, a válasz, a megerősítés egyszer csak megérkezik, és ezt Te érezni fogod. Utat talál a szívedbe, és jól befészkeli ott magát, hogy melegítsen, világítson, hogy jelzőfényed legyen.
Pár napja én is kaptam egy ilyen … minek is nevezzem… választ, jelzőfényt, vagy hívhatjuk akár szülinapi ajándéknak is. Jótékonysági kiállítást szervezünk, nagybeteg gyermekek rajzaiból. Az egyik gyönyörű színes rajzon keszekusza gyerekbetűkkel egy mondatocska: „ hadd legyek szivárvány valaki esőfelhőjében”… Időn, téren, dimenziókon átívelő üzenet. Amúgy is, de abban az összefüggésben, ahol és ahogy ez a pillanat megadatott nekem, különösen az. Megállított, megérintett, beköltözött hozzám.
Útmutatást kértél? Hát jó, íme…
Nem tudom, hogy a rajzot készítő gyerek hallott-e Maya Angelou-ról, akitől a „ legyél szivárvány valaki esőfelhőjében!„ bölcselet származik, de nem is ez az érdekes. Mindig az a fontos, ami ebből eljut hozzánk. Amit úgy igazán befogadunk. És én csak hálás tudok lenni ezért az ajándék mondatért. Jó lenne így élni, szeretnék így élni. Szivárvány lenni... valaki esőfelhőjében... Köszönöm!

chamonix-1559196_1920.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlenyomatok.blog.hu/api/trackback/id/tr3212425481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása