HTML

Szívlenyomatok

Friss topikok

  • mmarianna: @Rácz Nimród: Kedves Nimród! Nagy örömet szereztél kedves szavaiddal, köszönöm szépen! Az illusztr... (2021.12.16. 15:59) Bizonyosság.
  • mmarianna: @Blasi Laci: szia Laci, nagyon köszönöm! Szeretnék arra járni újra, egyéni szervezésben nyilván so... (2018.08.25. 10:27) Érzéki kalandozás az ír végeken
  • mmarianna: Gyöngyi! Nagyon örülök, ha így érzed! És nagyon köszönöm. (2015.08.10. 12:03) Túl az Óperencián... Svájci útinapló 3 tételben. (2.)
  • mmarianna: @ZEva: Nagyon örülök, hogy tetszettek a gondolataim! Köszönöm szépen a megerősítést! És menjünk mi... (2015.01.01. 18:15) Hóhelyzetben

Címkék

Esztendő fordulóján

2016.01.01. 08:59 mmarianna

Fordul az év, és gyűlnek a gondolatok. Kívánság is van, legalább kettő. Adjon az Isten az egészség mellé jövőre is jó találkozásokat! Csak ezt kérnék, találkozásokat. Emberi találkozásokat, találkozásokat a természettel, találkozásokat az Élettel, a Világgal, magammal.
Ahogy az óév szépen elhalkulva átadja az újnak a stafétát, a körülöttem felnövő csendben rá kell jönnöm, milyen végtelen tengerré nőtte ki magát bennem a kíváncsiság. A kíváncsi, minél többet látni, érezni, hallani, megismerni akaró nyitottság. Szinte olyan, mint egy feneketlen kút. Már idén is befogadott mindent, ami jött. Koncerteket, hótalpazást, hegyeket, Fertő tavat, hölgyklubot, éneklést, kirándulást, igazi olasz lasagnét, Kópé kutyát, bringázást, barátnős találkozásokat, felsorolni sem tudom az évet idéző pillanatok sorát. Szívem-lelkem boldogan tette magáévá az új élményeket, és kimondhatatlan örömmel nyugtázta az új barátságokat. Mert lettek bizony. Legalább három, ha jól számolok. A nyitottság találkozásokat szül, és a jó találkozás nem egy alkalomra szól. Barátság lesz belőle, lélekemelő beszélgetések, kedves levelek, a viszontlátások reménye.
Apropó viszontlátások. Nagy boldogság, hogy nem veszítettem el senkit. Megvannak mind a régi jó barátok, néha kicsit szorgalmasabban kell keresnem a kapcsolódásokat, de nem adom fel. A világért sem tenném, mert ettől olyan szép az élet. A minél gyakrabban összekapcsolódó tekintetektől, az ölelő karoktól, az igazi érdeklődéssel teli kérdésektől, az egymásra figyeléstől, az önzetlen odafordulástól, az együtt nevetéstől. Mert ezek a találkozások velünk maradnak.
És teljesen mindegy, hogy egy erdőben sétálok-e, vagy a gleccser ragyogását figyelem a hegytetőn, hogy egy firenzei templomban énekelek vagy a vonaton ülve bámulom az elsuhanó tájat, hogy ráfeledkezek a platánok törzsén ragyogó napfényre vagy az ég kékjére, a bennem megszülető élmények és érzések is mind-mind találkozások. Jó találkozások. Gyakran csak magammal, de az meg aztán a legjobb! Igen, adjon az Isten jó találkozásokat!
13533015_1212758525435048_7216140243247506557_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlenyomatok.blog.hu/api/trackback/id/tr578219580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása