HTML

Szívlenyomatok

Friss topikok

  • mmarianna: @Rácz Nimród: Kedves Nimród! Nagy örömet szereztél kedves szavaiddal, köszönöm szépen! Az illusztr... (2021.12.16. 15:59) Bizonyosság.
  • mmarianna: @Blasi Laci: szia Laci, nagyon köszönöm! Szeretnék arra járni újra, egyéni szervezésben nyilván so... (2018.08.25. 10:27) Érzéki kalandozás az ír végeken
  • mmarianna: Gyöngyi! Nagyon örülök, ha így érzed! És nagyon köszönöm. (2015.08.10. 12:03) Túl az Óperencián... Svájci útinapló 3 tételben. (2.)
  • mmarianna: @ZEva: Nagyon örülök, hogy tetszettek a gondolataim! Köszönöm szépen a megerősítést! És menjünk mi... (2015.01.01. 18:15) Hóhelyzetben

Címkék

Egy érzelmes pr-es füveskönyve

2014.12.29. 21:45 mmarianna

Dolgozz bárhol egy szállodában, gondolj mindig arra, hogy minden szó, minden tett, minden döntés végén a VENDÉG áll. Ha képes vagy saját munkádat a Vendég szemével értékelni, kevesebbet hibázhatsz. Tanuld meg mindig kicsit kívülről és kicsit felülről nézni, amit csinálsz!

Gyakran kell újratervezned saját GPS-eddel, erre számíts és tartsd mindig töltőn az elemeket! Egy-egy pihenés sokat segít, bár a gondolatélesztőt leginkább a konkurenciától kaphatod meg. Legjobb, ha mistery shoppernak álcázod magad.

Küzdj a visszajelzésekért! Kérdezz, figyelj, elemezz, provokálj, kutass! Ne légy érdektelen a hatással kapcsolatban, amit okoztál! Soha ne légy közönyös, az olyan, mint a kék halál. Értelmetlen.

Vállald a lelkesedésedet, like-old a jó ötleteket és oszd meg a tiédet is, a virális hatás garantált. Sőt, előbb-utóbb a 100 %-os vendégelégedettség is utolér, nem menekülhetsz az Év dolgozója címke elől sem.

A legnehezebb pillanatokban – ilyen volt nekem egy sokadszor újra telexbe pötyögött méteres KEOKH lista leadása vagy a letraset betűkkel egyenként megalkotott óriási nyitva tartás tábla elkészítése, amiről a végén derült ki, hogy ferdék a sorok (bár lehet, hogy Te, a mai kor gyermeke nem is érted, milyen nyelven beszélek), vagy a szobafőnök A4-es lapot beterítő egyetlen körmondatának németre fordítása –, gondolj arra, hogy milyen szerencsés vagy. Nem futószalag mellett robotolsz, sőt nem is bányában dolgozol.

Közönséges földi halandók számára a szálloda világa maga a Titok. És Te e titok tudója vagy, sőt alakítója is. Érezd, hogy jót teszel, hogy adsz, ötletet, figyelmet, szolgáltatást, kapcsolatot. A szállodás munka minden pillanata marketing. Híd a test, a lélek, a gyomor, a szív, az ész felé. Szeretettel közelíts a híd felé, megéri.

Elárulom Neked a kulcsszót. Csapat. Így egyszerűen, a szó legszorosabb értelmében. Érted, ugye? Ha magyaráznom kell, már régen nem a jó irányba indultál. Ha nincs csapatod, építs! A vonzás törvénye segít, ha már benne vagy.

Tudd, hogy bárhol is tevékenykedsz a Nagy Vendégszolgálatban, fontos részed van a Folyamatban. Láncszem vagy, átveszel és átadsz, összetartasz és elválasztasz. Ne légy a leggyengébb, légy mindig tudatában fontosságodnak!

Higgy nekem, a szép szavak ereje átüt a papíron! A pre-computer világban az írógépek ösztönösen értettek ehhez a különleges tudományhoz, amit a mai billentyűzeteknek és touch padoknak tanítani kell. Ne légy rest, légy jó tanítómester, gyakorolj velük szorgalmasan, akár naponta többször is, és a tudásodat tökéletesítsd a munkatársaidon! Jutalmul eljutsz a Vendég szívéhez, ezzel egyenes arányban növeled költési kedvét, sőt jótékony hatást gyakorolhatsz a cég GOP állományára is.

Nemcsak az X-faktorban, de a szállodában is szükséged lehet mentorokra, hogy előre araszolgathass az utadon. Óvatosan, körültekintéssel válassz, olyat, aki a párbaj helyzetekben ésszel és szívvel áll Melletted. Magányos farkasként nem jutsz be az ajtón.

Hadd osszam meg Veled kedvenc mottómat: „A válasz igen. De mi a kérdés?” Probléma- és feladat megoldási készségedet a szálloda tökélyre fejlesztheti, a kulisszák előtt és mögött is. Fogadd pozitívan, fejlődj a sűrűjében, soha nem tudhatod, ki mivel kopog be az ajtódon.

Ha szerelmes vagy a munkádba, megnyerted a főnyereményt. Hiába rohannak az évtizedek, hiába ülsz sok évig ugyanannál az computernél, pultnál, konyhában vagy medencénél, saját bőrödön érezheted a világ változását, a folyamatos kihívás garantált. És lehet, hogy még élvezed is. Én így jártam. Nem bánom.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlenyomatok.blog.hu/api/trackback/id/tr937020939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása