HTML

Szívlenyomatok

Friss topikok

  • mmarianna: @Rácz Nimród: Kedves Nimród! Nagy örömet szereztél kedves szavaiddal, köszönöm szépen! Az illusztr... (2021.12.16. 15:59) Bizonyosság.
  • mmarianna: @Blasi Laci: szia Laci, nagyon köszönöm! Szeretnék arra járni újra, egyéni szervezésben nyilván so... (2018.08.25. 10:27) Érzéki kalandozás az ír végeken
  • mmarianna: Gyöngyi! Nagyon örülök, ha így érzed! És nagyon köszönöm. (2015.08.10. 12:03) Túl az Óperencián... Svájci útinapló 3 tételben. (2.)
  • mmarianna: @ZEva: Nagyon örülök, hogy tetszettek a gondolataim! Köszönöm szépen a megerősítést! És menjünk mi... (2015.01.01. 18:15) Hóhelyzetben

Címkék

Az én karácsonyfám

2014.12.25. 21:19 mmarianna

Élvezem az Ünnep csodáját. Kora reggel, amikor még mindenki alszik, engem mágnesként vonzanak a karácsonyfa fényei. Pizsamában, kávésbögrémmel a kezemben, puha plédbe burkozva nézem a fácskát és merengek. Minden fényecske, csillagocska, gömböcske jelentéssel bír a számomra, felidézi bennem az lassan véget érő év történéseit, érzéseit. Kedves pillanatokat, szívmelengető öleléseket, csodálatos találkozásokat, sikerrel leküzdött kihívásokat..., de nézzük csak sorban, idén mitől is ér égig az én ragyogó karácsonyfám. Bizony, gondolatban égig érő fát díszítek, amelynek ágain leginkább a hála és a köszönet érzése szórják szét fényüket, de ott csillognak az öröm percei, a harmónia díszei, a barátság csillagai, a bátorság szikrái és a remény örökmécsese is.

Kell-e megnyugtatóbb érzés, mint szeretteink és saját magunk egészsége? És van-e annál megérdemeltebb büszkeség, mint amit egy anya érezhet gyerekei boldogulását, sikereit, jóságát látva? Lehet-e boldogságosabb ajándék, mint régen vágyott kívánságok beteljesülése? Ugye, hogy nem kell ennél több? Ezek az igazi ajándékok,mert bennünk vannak, minket gazdagítanak.

Csak ülök, nézem a fámat és érzem, ahogy betöltődnek az emlékeim. A bakancsos túrák, a bringás kirándulások. És a Lövérek. Felejthetetlen hangulat, egyszervolt csapat. A tenger, ajándékba, ó, köszönöm! Nem kevésbé a kórust, amellyel az együtt éneklés boldogsága, sőt Toszkána is belopózott az életembe. Baráti ölelések melegét érzem és újra megfogadom, hogy nem engedem távolba tűnni a megismert és megszeretett jó embereket. Az, hogy ők egyre többen vannak, különösen szívmelengető érzés. Igazán jó dolgom van... Nehéz pillanatok is eszembe jutnak, feladatok és kihívások, amelyeken sikerrel juthattam túl. Találkozások, ismerkedések, amelyek bölcsebbé tettek. Ötletek, álmok, remények is megszólalnak bennem, szépen halkan az ünnepi csendben. Majd barátnőm szavai csengnek a fülemben, hogy bármi megtörténhet... tényleg bármi, de vigyázzak a gondolataimra! Így teszek, igen, megfogadom. Hogy jövőre is ilyen boldogan, jó érzésekkel ülhessek Karácsony reggelén a fenyőfám mellett - egészségben, békességben, fényességben és teljességben...

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlenyomatok.blog.hu/api/trackback/id/tr787010959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása