HTML

Szívlenyomatok

Friss topikok

  • mmarianna: @Rácz Nimród: Kedves Nimród! Nagy örömet szereztél kedves szavaiddal, köszönöm szépen! Az illusztr... (2021.12.16. 15:59) Bizonyosság.
  • mmarianna: @Blasi Laci: szia Laci, nagyon köszönöm! Szeretnék arra járni újra, egyéni szervezésben nyilván so... (2018.08.25. 10:27) Érzéki kalandozás az ír végeken
  • mmarianna: Gyöngyi! Nagyon örülök, ha így érzed! És nagyon köszönöm. (2015.08.10. 12:03) Túl az Óperencián... Svájci útinapló 3 tételben. (2.)
  • mmarianna: @ZEva: Nagyon örülök, hogy tetszettek a gondolataim! Köszönöm szépen a megerősítést! És menjünk mi... (2015.01.01. 18:15) Hóhelyzetben

Címkék

Fény a winchesterből

2017.11.21. 21:33 mmarianna

Valljuk csak be, így november derekán nem bővelkedünk napfényben. Kicsit több a szomorúság, kicsit nyugtalanabbak az éjszakák, kevesebb a mosoly, kevesebb a móka, túl gyorsan szalad az idő... Mit is tehet ilyenkor az ember lánya? Hát fellapozza az emlékeit, előhúzza a winchester mélyéből a nyári fotókkal teli mappákat. Elvégre azért a sok kattintás, figyelem, ügyeskedés, hogy nyoma maradjon mindennek. És a többszáz fotó közül egyszercsak előbújik a napfény.  Melegen és vakítón, szinte beleborzongok az élményekbe, amik visszavisznek a nyárba. Igen, oda fel, a hegyekbe, a fenséges, hósipkás óriások közé. És eszembe jut minden, elöntenek az érzések, az emlékek.  Naná, hogy először az alpesi utazás mappáját nyitottam meg…  

img_4198.jpg

img_4289.JPG

Potyognak az emlékmorzsák, és fülig ér a szám.  Az osztrák alpok virágoskertje – így hangzott a szervezett út neve, de nekem ez a pár nap a pillangós túrázásként maradt meg emlékeimben.  Gyönyörű pillangokkal baktattam a hegyi utakon, lehettünk akár 1200 m, akár 2000 méter magason, szinte mindig ott repkedett egy-egy szép színes példány a bakancsom közelében.  Áldott út volt az egész, hálával telve, köszönettel a szívemben emlékezem ma is a képeket nézegetve.
Szivárvány az ablakomból, napfelkelte az ágyamból, kedvenc helyem a buszon, sokcsillagos komfort a szobámban, régi kedves ismerősök az útitársak között… No és a hegyek, a felvonók, a függőhidak emléke. Emlékszem,  Jäger-rel gazdagított teát ittam odafent, az osztrák-svájci határon, miután az étterem teraszán állva, az előttem kitáruló látvány hatására teljesen ellágyultam. Hogy én újra itt? Immár harmadszor?  Hiába, van szerelem, ami nem múlik.

img_4237.jpg

img_3988.jpg

img_4177.jpg

Szurdokok. Hú, belőlük is volt pár ezen az úton. Mondjátok csak, megfigyeltétek a szurdokok „energetikáját”? A mélységekben veled szemben rohanó patak erejét? Olyan dübörgéssel száguld, hogy még a saját belső hangodat sem hallod! Figyelned kell minden lépésre, minden lépcsőfokra, kőre, sziklára, közben egyensúlyozol, és olyan érzésed van, hogy a patak nehezít. Szembe rohan veled, hatalmas sebességgel, oltári robajjal. Érzed a mindent elsöprő erőt, de közben olyan, mintha megtisztulnál. Vadregényes minden lépés körülötted, és mire kiérsz, valahogy megkönnyebbülsz. Ott hagysz dolgokat abban a szurdokban, ebben biztos lehetsz. 

img_3857.jpg

img_4029.jpg

Pürgg. Icipici falu a hegyek között, benne 12. századi kápolnák. Nem hiszel a szemednek, pedig Európa legszebb román kori freskóit látod a parányi Johanneskapelle-ben.  Lenyűgöző, szinte hihetetlen élmény. Karnyújtásnyira, Egerek és macskák harca? Bizony… Legszívesebben megsimogatnád, amit majd ezer évvel ezelőtt festettek a falakra. Épp olyan nonszensz, minthogy az egerek legyőzik a macskákat, pedig ez történik ezen az ábrázoláson.

img_3812.JPG

 img_3818.jpg

img_3819.jpg

Dachstein, Seiseklamm, Kappl, Ischgl, Silvretta Hochalpenstrasse, See im Paznauntal… Nézem a hegyeket, a pára gombócokat, a virágokat, a kedvenc padjaimat, és nézem magamat. Szeretem a tükröt, amit látok, mert tele van boldogsággal, bizonyossággal, tágassággal.  Olyan felhőtlen, ragyogóan tiszta örömöt látok, ami nem hagy érintetlenül.  A világ csodaszép, az élet gyönyörű, még így novemberben is. Csak elő kell húzni egy kis Fényt a winchesterből …

img_4116.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlenyomatok.blog.hu/api/trackback/id/tr3113345031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása